Het 2e scherm – jouw publiek in handbereik – de YEL Director

De kracht van YEL is niet alleen het gebruikers gemak voor de kijker thuis, maar een compleet platform, inclusief de YEL Director.

Wat is de YEL Director?

Dat is een complete applicatie rondom ons SocialTV platform. Waarmee de klant (programma maker, regiseur, adverteerder of andere opdrachtgever) direct in contact kan treden met de kijker. Bv via Polls, TopYels maar ook de plek waar de sentimenten in woord en emotie binnen komen. Op de seconde nauwkeurig!
Hieronder een stukje live data, met pieken en dalen, en dat zouden ook dalen in of rondom de reclame blokken kunnen zijn.

YEL - Director, our socialTV backend for interaction with tv audience through the client app.
Onder:
Voorbeeld van een live full screen comment (te gebruiken in de TV studio met bv een Scanconverter). Kijker heeft een negatieve boodschap, en de live waardering van hem is ook onvoldoende. Kans bestaat dus dat er gezapt gaat worden. Iedereen snapt dat dit soort berichten niet op Twitter thuis horen. Ook de hashtags van het programma hoeven niet bij elk commentaar erbij gezet te worden.

YEL - full screen comments

A live comment for display live in the studio or in a tickertape. Live rating and sentiment for the comments.

De voordelen op een rijtje:

  • Wat vinden en zeggen je kijkers over je programma.
  • Naar welke programma’s kijken ze nog meer?
  • Stel een poll (live vraag aan de kijker)
  • Beloon de afzender van een goede reactie met een TopYEL, een email bericht van de redactie naar de kijker!
  • Markeer reacties als zijnde ‘geschikt’ voor op TV. Maak een selectie, en zet deze klaar voor verdere verwerking.
  • Filteren van commentaren: bijvoorbeeld, geef alleen de positieve commentaren tussen 19:05 en 19:07 die betrekking hebben op keyword ‘camera’. Kan natuurlijk ook in bestandsformaat later geanalyseerd worden, en opgesplitst naar man/vrouw en leeftijd.
  • Geen twitter time line vervuiling (time line polution). Een YEL (waardering rood of groen) is veel sneller dan het tikken van een tekst bericht. Er is dus veel meer data beschikbaar dan louter commentaren. Bovendien, niet iedere commentaar komt automatisch op Twitter of Facebook. Dat is aan de afzender. Maar ook dan geldt: een programma hashtag mag, maar hoeft niet.
  • Branded content: Je TV programma binnen YEL met jouw logo en 2 kleuren gestyled. Inclusief YEL Director¬† poll en comments schermen.

Een keer een live demo bekijken, of een pilot project aanvragen, dat kan. Neem dan contact op met YEL. In september is YEL ook aanwezig op IBC2012 in de RAI Amsterdam.

Maar bovenal: YEL kiest voor een horizontale aanpak, een oplossing voor de kijker thuis, en niet voor elke omroep, zender of programma een eigen (kostbare) app of tijdelijke oplossing. Bespaar kosten, en gebruik YEL.

[keywords: 2escherm, 2ndscreen, second screen, socialTV, connectedTV, webapps, html5, waardering, live, solution, tweede scherm]

This entry was posted in 2e Scherm, Apps, Blog, Events, Infograph, Latest release, Poll, Press, SecondScreen, Shows, SocialTV, Support. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>